★★★★☆ vier sterren

herman

 
 

herman is een Antwerps theatercollectief van vijf toneelspelers/makers dat bestaat uit de generatie afstudeerders van het Antwerpse Conservatorium van 2019: Kenneth Cardon, Lois Lumonga Brochez, Daantje Idelenburg, Sara Lâm en Milan Vandierendonck.

Lois Lumonga Brochez (1995) liep stage bij De Warme Winkel (Majakovski/Oktober) en bij SkaGeN (Slapend Rijk). Na school nam ze als performer deel aan Humane Landscapes: Book 1 een voorstelling van Michiel Vandevelde. Daarna was ze te zien als zangeres in de muziekvoorstelling MEMENTUM van Timo Tembuyser en als speler in de woordeloze familievoorstelling STUCK van Laika. Daarnaast werkt ze nauw samen met theatermaakster Tine Van Aerschot. Zo was Lois Lumonga te zien in haar voorstelling Het betreft Liefde en werkt ze mee aan haar volgende voorstelling De gemiddelde god of het melochomaan minderwaardigheidscomplex.

Kenneth Cardon (1996) studeerde in juni 2019 af als acteur aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als masterstudent stond hij in twee professionele theaterproducties: De Zchepping, een muzikale familievoorstelling i.s.m. het Amsterdam Bach Consort, en Millennialism, de eerste voorstelling van het maakplatform Wandaat van actrice Anne-Laure Vandeputte. Voor televisie speelde hij gastrollen in de dramareeks Studio Tarara en in Callboys II van Jan Eelen. Hij speelde mee in De Aanzegster van Jorgen Cassier bij Theater Zuidpool en in 2021-22 ging hij met Het groeien van de bomen van Veroline Vanderbeek en Pieter De Buysser in première. Momenteel zet hij zijn eerste stapjes als theaterschrijver.

Sara Lâm (1996) liep tijdens haar masterjaar op het conservatorium stage bij De Warme Winkel in de voorstelling Majakovski/Oktober, waarna ze door datzelfde theatergezelschap gevraagd werd voor de voorstelling Wagner: De Halve Ring. Ze was Artist in Residence in het Ujazdowski Castle Centre for Contemporary Art in Warschau. Daar performde ze in samenwerking met choreografe Ula Sickle de tentoonstelling ‘Free Gestures’. Op die manier kon ze haar talent voor dans, performance en beeldende kunst verder ontwikkelen. Ze zal meespelen in de onderzoeksvoorstelling van Lauranne Paulissen over gender en repertoire en in de voorstelling over een hedendaagse Karl Marx van Jonathan Van Der Horst en Boris Kip. Samen met Kenneth Cardon maakt ze plannen voor een hermanvoorstelling over Aziatische heritage. Sara is naast performer/actrice ook actief als diversiteitsadviseur en -onderzoeker in het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Milan Vandierendonck (1995) maakte in zijn laatste jaar aan het conservatorium naast Om niets te zeggen de voorstelling Zwanenzang met mede-herman lid Kenneth Cardon. Een voorstelling over eindigen en een onderzoek naar een hedendaagse omgang met repertoire. Als toneelspeler stond hij al twee keer in het Schrijversgevang van de Monty. In 2019 nam hij als toneelspeler en maker deel aan Massastrandingen, een tekst van Moya de Feyter. In september 2021 speelde en maakte hij Het Groeien van de Bomen, een voorstelling van Veroline Vanderbeek met een tekst van Pieter De Buysser.

Daantje Idelenburg (1993) is een actrice die in 2013 haar televisiedebuut maakte in de jeugdserie Spangas en in de misdaadserie Celblok h.
In 2015 was ze te zien als één van de hoofdrollen in de Nederlandse thriller De reünie, een bekende bestseller van Simone van der Vlugt. Binnen het theater speelde ze o.a. in een regie van Mirjam Koen bij het Onafhankelijk Toneel.
Sinds 2020 is ze ook werkzaam als schrijfster en schreef ze o.a. voor de muziekvoorstelling De Vos, de Raaf en het Meisje. Voor Holland Opera schreef ze haar eerste libretto voor de voorstelling Dwaalhuis.

 

Kalender

 

No upcoming events

 
 

Projects

 
★★★★☆ vier sterren

★★★★☆ vier sterren

★★★★☆ vier sterren is een meta-theatervoorstelling waarin collectief herman aan de hand van een mockumentary haarzelf voorstelt aan het publiek. Tijdens de…
 
 
 

Contact

Bruno Vanden Broecke info@trappelendtalent.be
Lena Meckler – 0496 29 96 87 – lena@trappelendtalent.be
Angela Schellekens– 0472 698 208 – angela@trappelendtalent.be
Jessy Jollings – 0472 524 865 – jessy@trappelendtalent.be