Trappelend Talent is een lanceerplatform voor jonge makers. Samen met het TheaterFestival selecteert de organisatie jaarlijks vijf of meer voorstellingen die het waard zijn om gezien te worden, maar de weg naar de zalen niet vinden. Trappelend Talent maakt de brug tussen getalenteerde makers en de werking van de podia.

De makers worden op weg geholpen naar meer professionalisering en verzelfstandiging. Veel jonge makers weten niet wat er allemaal komt kijken bij het tot stand brengen van een voorstelling: productieprocessen zijn complex en moeilijk te overzien. Daarom stelt Trappelend Talent zijn knowhow en netwerk ter beschikking van theatermakers die aan het begin van hun carrière staan.

Vzw Trappelend Talent werd in het seizoen 2020-2021 opgericht op initiatief van Bruno Vanden Broecke. Hij kent de sector door en door en weet tegen welke grenzen jonge makers aanlopen. Vaak ontbreekt het hen niet aan talent en vakmanschap, wel aan het netwerk en de ervaring om hun voorstelling een volwaardig aantal speelkansen te geven. Voor hen wil Trappelend Talent graag een lanceerplatform zijn.

Trappelend Talent selecteert, produceert en lanceert. Het hele jaar door kijkt Bruno Vanden Broecke samen met het TheaterFestival, de structurele partner van Trappelend Talent, intensief naar werk van jonge makers. Samen maken ze een keuze van vijf of meer sterke voorstellingen, die na hun presentatie in de selectie van het TheaterFestival een jaar lang kunnen rekenen op begeleiding van Trappelend Talent. Door de krachten te bundelen, krijgen de jonge makers de zichtbaarheid die ze verdienen.

Trappelend Talent biedt de geselecteerden ondersteuning op heel uiteenlopende vlakken, van praktische tips tot coaching en inhoudelijk advies. Maar de organisatie wil de makers niet bij het handje houden; het uiteindelijke doel is professionalisering en verzelfstandiging. Door in te spelen op hun concrete noden en vragen, en door hen de nodige tools aan te reiken, kunnen ze zelf de volgende stappen zetten in hun carrière.

Of de makers net afzwaaiden aan de toneelschool, of al enkele jaren aan hun weg timmeren, is niet van belang: de selectie gebeurt op basis van kwaliteit en noodzaak, maturiteit en toegankelijkheid. Trappelend Talent spitst zich niet toe op het klassieke (tekst)theater. Alle genres zijn welkom, van performances tot muziektheater en theater. Bovendien draagt Trappelend Talent diversiteit hoog in het vaandel: de organisatie staat ook klaar voor zij-instromers zonder klassieke opleiding en voor makers van kleur.

De werking van Trappelend Talent steunt op drie pijlers: selectie, platform en productie. De organisatie stelt een selectie van voorstellingen samen, die ze na hun presentatie op het TheaterFestival een jaar lang begeleidt en mee lanceert. Dat gebeurt onder meer tijdens presentatiedagen in samenwerking met Eigen Kweek. De jonge makers krijgen er volop de kans om hun netwerk uit te breiden en hun werk te tonen aan programmatoren uit het hele veld. Ieder jaar neemt Trappelend Talent bovendien het volledige productieproces van één voorstelling voor zijn rekening. Een maker kan dan in alle onafhankelijkheid werken; al de rest wordt uit handen genomen.

Trappelend Talent telt naast Bruno Vanden Broecke ook Lena Meckler en Angela Schellekens in zijn rangen. Samen vormen ze een ervaren team dat de geselecteerde makers coacht en begeleidt.

 

Partners

 

Met de steun van

 

Wie zijn wij?

Bruno Vanden Broecke
info@trappelendtalent.be

Lena Meckler

Lena Meckler
lena@trappelendtalent.be
+32 (0)496 299 687

Angela Schellekens
angela@trappelendtalent.be
+32 (0)472 698 208

 

Jessy Jollings
jessy@trappelendtalent.be
+32 (0)472 524 865

 
 
 

Waar zijn wij?

Trappelend Talent vzw
Driekoningenstraat 126
2600 Antwerpen
03 286 88 51

info@trappelendtalent.be

VAT (BTW): BE 0762.583.811

 

Contacteer ons
   
   

  Contact

  Bruno Vanden Broecke info@trappelendtalent.be
  Lena Meckler – 0496 29 96 87 – lena@trappelendtalent.be
  Angela Schellekens– 0472 698 208 – angela@trappelendtalent.be
  Jessy Jollings – 0472 524 865 – jessy@trappelendtalent.be