Johannes Wirix-Speetjens

 
 

Johannes (*Sint-Niklaas, 1997) is als Belg opgegroeid in Haarlem en studeerde in juni 2020 af als master in drama (acteren) op het Conservatorium van Antwerpen. Johannes trok in het derde jaar van de opleiding via Erasmus naar de toneelschool van Rome (Accademia Nazionale d’Arte Drammatica Silvio d’ Amico). Hij spreekt Italiaans en nam deel aan performances op het RomaEuropa Festival en Spoleto Festival dei Due Mondi. In 2019-2020 liep hij achtereenvolgend stage bij Ignace Cornelissen en het Nationale Theater in Den Haag en tourde hij hiermee door Vlaanderen en Nederland met de voorstellingen ‘Woesten’ en ‘De Leedvermaak Trilogie’. Deze laatste tournee is door corona verplaatst naar 2022. In 2021 bracht hij op het theaterfestival voor jonge makers Dominio Pubblico in het Teatro India in Rome zijn monoloog ‘Sono tutti loro’. Sinds 2020 presenteert Johannes ook bij radiozender Klara. De tekst van ‘Zonderlingen’ wordt gepubliceerd bij De Nieuwe Toneelbibliotheek.

Voor zijn volgende theatersolo (2021-2022) liet hij zich inspireren door ‘De gesluierde monologen’ van Adelheid Roosen. Voor deze nieuwe solo deed hij een eerste artistiek onderzoek in najaar 2020 met coaching door Jaouad Alloul. Zijn focus lag hierbij o.a. op het interviewen van mensen die –net als hijzelf- afwijken van de christelijke, witte heteronorm. Met de tekst die daaruit voortvloeide, start Johannes in het voorjaar 2021 een repetitieproces op in Het Nationale Theater in Den Haag (coaching Esther Scheldwacht).
In de toekomst wil Johannes zelf blijven spelen én schrijven. Inspiratiebronnen zijn: de pracht en tragiek van een nieuwe taal, iemand anders worden, leven tussen grenzen en je aan iets of iemand willen vasthouden. Emoties gebaseerd op wetenschappelijke feiten.

 

Kalender

 

No upcoming events

 
 

Projects

 

Zonderlingen

Jonge maker Johannes Wirix-Speetjens neemt u mee naar een verhaal in Rome. Op een markt voor agrarische producten begint zijn…
 
 
 

Contact

Bruno Vanden Broecke info@trappelendtalent.be
Lena Meckler – 0496 29 96 87 – lena@trappelendtalent.be
Angela Schellekens– 0472 698 208 – angela@trappelendtalent.be
Jessy Jollings – 0472 524 865 – jessy@trappelendtalent.be